sâmbătă, 3 martie 2018

Bune și Blânde / Gentle Roots


Documentarul Bune și Blânde (Gentle Roots) va participa la Sjón International Anthropological Film Festival, care va avea loc în perioada 9-10 martie 2018 la VerdensKulturCentret din Copenhaga, Danemarca. Tema celei de-a doua ediții a SIAFF stă sub semnul FOODWAYS, filmele proiectate și dezbaterile care le vor urma încercând să răspundă la întrebări precum: ce este mâncarea?, este o mâncare mai „morală” decât alta?, poate mâncarea să ne ajute să călătorim în timp sau spațiu? etc.
De asemenea, Bune și Blânde a fost selectat și la a paisprezecea ediție a German (Göttingen) International Ethnographic Film Festival, organizat în perioada 9-13 mai 2018 în Florinsmarkt din Koblenz. Lansat în 1993, GIEFF promovează cooperarea și schimbul de idei între creatorii de documentare din toată lumea, cu accent pe tematicile socio-culturale. Bune și Blânde va fi proiectat vineri, 11 mai 2018, ora 21:20, în cadrul secțiunii dedicate filmelor din Estul Europei.
Bune și Blânde este un film despre o lume pe cale de dispariție, o mărturisire despre bucuriile, greutățile și dezamăgirile crescătorului de animale din Bucovina, spusă direct, neprotocolar.
Filmul a mai participat la Festivalul Internațional de Film Etnografic de la Zlatna (septembrie 2017), unde a câștigat Premiul Etică și Ecologie, și la DocuArt Fest (septembrie 2017), unde a câștigat Premiul pentru Cel mai Bun Montaj, precum și la Festivalul Toamna la Voroneț, care a avut loc în octombrie 2017 la Gura Humorului, și International Festival of Ethnological Film 2017, desfășurat la Belgrad, în Serbia, în octombrie 2017.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu